sábado, 9 de junio de 2007

Pizza, pizza, pizza!

Feia molt que no dedicava una tarda a remenar llibres i fer safareig amb les novetats i divendres a la tarda vaig aprofitar per fer-ho. Vaig veure que ja havia sortit el llibre de Fabián Martín, el millor cuiner de pizzes de món en les categories de qualitat i acrobàcia. Té una pizzeria a Llívia que està considerada la millor del món. He mirat el llibre una miqueta per sobre i com que tenia tan bona pinta com les pizzes de l'interior, l'he comprat. I aquest mateix vespre m'hi he posat:

Massa de pizza

1 kg de farina, 1/2l d'aigua, 20 g de llevat, 50 ml d'oli d'oliva i 20g de sal

En un bol posem la farina i barrejar amb el llevat, afegir l'aigua freda i seguim barrejant amb les mans durant 6 minuts. Afegim sal i continuem barrejant 6 minuts més. Per finalitzar, afegim l'oli i tornem a barrejar 6 minuts més. Si al final la massa no ha quedat del tot llisa i lligada, afegir 50 ml d'aigua més. Deixar reposar la massa a la nevera 24 hores a la nevera i treure-la 1 hora abans de fer-la servir.

Pizza de pernil ibèric i romaní

massa de pizza, salsa de tomàquet, barreja de formatge, pernil ibèric i romaní

D'ou (la del llibre és amb ous de codorniu, però jo no en tenia)

Pizza d'ou

massa de pizza, bacon fumat, ou, barreja de formatges, oli d'oliva i salsa de tomàquet

Pizza de pernil i formatge

massa de pizza, salsa de tomàquet, pernil dolç i barreja de formatges


Receptes extretes del llibre: MARTÍN, Fabián. Las mejores pizzas del mundo: las recetas más originales y apetitosas para hacer en casa. Barcelona: Planeta, 2007. 188 pàgines. ISBN 978-84-08-07105-1.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Quina bona pinta!! :P

Anónimo dijo...

Ui qué hambre que tiene el Suso...!

gemma dijo...

Tenen una pinta espectacular! És bona la massa de'n Fabian?