sábado, 14 de julio de 2007

Begudes d'estiu (I): Llet merengada amb fartons

Fa calor i no tinc xufes, i després de l'orxata, la beguda d'estiu que més m'agrada és la llet merengada. No costa gens fer-la i està boníssima. Això sí l'acompanyament de fartons em va costar força més de fer-lo i el resultat va ser "regular". Un parell d'hores després de treure'ls del forn van quedar una miqueta durs..., però bé eren per sucar-los així que no es va notar tant.

LLET MERENGADA
Bullir un litre de llet amb un pal de canyella, 6 cullerades de sucre i una pell de llimona, retireu del foc quan comenci a bullir i deixar refredar. Treure la pell de llimona i el pal de canyella i posar-ho al congelador fins que estigui força gelat. Quan s'hagi de servir, batre fort per trencar els cristalls i barrejar-ho amb tres clares batides a punt de neu amb sucre. Repartir-ho en gots i espolvorejar amb canyella.

FARTONS
Fer una masa amb mig kilo de farina, mig got d'aigua, un polsim de sal, 125 grams de margarina, 150 grams de sucre, 2 ous si són grans o 3 si són mitjans i 50 grams de llevat de forner. Quan tingueu una masa ben fina, fer boletes i deixar reposar un quart d'hora o fins que creixin, donar forma de pals i fornejar 10 minuts a 200ºC. Decorar amb un glasejat fet amb aigua i sucre a parts iguals.

Suggerència de presentació: a la terrasseta amb una bona revista o llibre per llegir i escoltant el disc Café Tacuba MTV Unplugged

1 comentario:

Anónimo dijo...

Boniiiiiiiiiiiiiiiiiissims... S'ha de repetir.