lunes, 13 de agosto de 2007

...i... un sopar amb estrelles!

Des de fa quatre anys quan arriba l'estiu a l'Observatori Fabra organitzen uns sopars a les nits, oferint una vista meravellosa de la ciutat mentre es pon el sol. Aquests sopars es veuen enriquits per la participació d'un científic que farà una xerrada i després quan ja sigui completament fosc es visiten les instal·lacions i es poden fer observacions amb el telescopi (que és el mateix des de la inauguració de l'observatori, ara fa més de cent anys!).

Bé, doncs la nit de l'1 d'agost vaig poder gaudir d'aquest sopar, d'aquest meravellós regal (sóc una fan de l'astronomia!). L'observatori disposa d'una petita terrassa des d'on es veu tota la ciutat i on estaven disposades les taules. El gat de l'observatori ho mirava tot i resseguia les taules perquè els assistens li fèssim mimos.

Quan ja estàvem entaulats i amb una copa de cava, el director de l'Instituto Cajal ens fa ver una xerrada sobre el funcionament de les xarxes neuronals, els seus components i altres elements relacionats (intel·ligència artificial, malalties mentals, etc). Va ser molt interessant i enriquidora. Jo en vaig gaudir tant que fins i tot em vaig atrevir a fer preguntes.

Després va començar el sopar, preparat i servir pel servei de catering de LAIE. El menú va ser el següent:

ENTRANTS
Galàxia espiral en els límits de la Via Làctea
- Capuccino de gaspatxo i meló cantaloup amb mousse de iogurt grec
- Taboulé de salmó fumat i maionesa de tonyina i anxova
- Corona cruixent de verdures a la provençal

SEGON PLAT
Doble quàsar de l'Óssa Major
- Confit de vedella amb rissotto de ceps i calamarcets

POSTRES
Les columnes de la creació a M16
- Panacotta de figues, teulat de toblerone de vainilla i xarrup de gerds

BEGUDES
- Vi blanc Marqués d'Alella D.O., Alella
- Vi negre Prado Rey D.O., Ribera del Duero
- Aigües i cafès


Un cop vam haver gaudit del sopar i de l'acompanyament jazzístic i dels grills, tots els assistens vam pujar fins a la cúpula i ens van explicar el funcionament del telescopi per poder observar, aquella nit, el planeta Júpiter i tres dels seus satèl·lits, Ió, Europa i Calisto. Senzillament brutal! També vam poder passejar per la balconada que rodeja la cúpula del telescopi on les vistes eren encara més sensacionals.

Us recomano molt i molt aquesta activitat d'estiu, per original, divertida i encisadora. Teniu temps fins al 9 de setembre. No us ho perdeu!

Foto extreta de la pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona

1 comentario:

Rosa dijo...

Jo hi he trucat per anar-hi aquest dissabte amb un amic i ja era ple!!! Afanyeu-vos a trucar si voleu sorprendre a algú!
Rosa